Indien deze boodschap onleesbaar of onvolledig is, klik hier
  vrijstaat o.
  mijn gegevens beheren
Programma April 2010
x  Hommage Hugo Claus / literatuur / 16.04-17.04
x  Kris Defoort Trio / jazz / 18.04
x  Wereldboekendag met Bart Moeyaert / literatuur / 23.04
x  N’Faly Kouyate / wereldmuziek / 25.04
En verder ...
x  Facebook is dood. Lang leve Facebook!
x  Dansers gezocht
Hommage Hugo Claus
literatuur // vrij 16 & za 17 april
 
 
Vrijstaat O. is klaar voor de tweede seizoenshelft, en hoe! Tijdens het laatste weekend van de paasvakantie pakken we uit met de eerste, officiële Claushommage. En zoals onze reputatie dat vereist,  trekken we opnieuw alle registers open. Met lezingen door literaire tenoren als Gerrit Komrij of Tom Lanoye, met voorleesstondes door acteurs als Koen De Graeve of Bruno Vanden Broecke, maar ook met een tentoonstelling over Claus en een concert (Bert Ostyn, Absynthe Minded).
 
 
     
Kris Defoort Trio
jazz // zo 18 april om 17 u
 
 
Liefhebbers kijken hier al een tijdlang reikhalzend naar uit: de terugkeer van Kris Defoort naar zijn jazzroots. Na geslaagde omzwervingen in opera en muziektheater heeft deze spilfiguur uit de Europese jazzwereld nu een nieuw trio samengesteld.
Hij laat zich omringen door bassist Nicolas Thys en opkomend talent Lander Gyselinck. Verwacht je aan bestaande composities en nieuwe arrangementen. Een unieke kans voor elke ware jazzcat!
 
 
     
Wereldboekendag met Bart Moeyaert
literatuur // vrij 18 april // 12u tot 12u30
 
 
Als culturele hoofdstad van Vlaanderen viert Oostende ook de Wereldboekendag. Ooit gedroomd van een lunchontmoeting met Bart Moeyaert of Joke Devynck? Dan is dit je kans. Vrijstaat O. zet zijn deuren open en verwacht verder ook nog de Nederlandse auteur Marco Daane en het muzikale duo Esmé Bos & Bart Voet. De immer charmante Betty Mellaerts lijmt alles netjes aan elkaar.
 
 
     
N’Faly Kouyate
concert // zon 25 april om 17 u
 
 
N’Faly Kouyate aan het werk zien blijft een belevenis. Als muzikant van Mory Kante of Afro Celt Sound System schuimde hij de podia van grote muziekfestivals af. Nu keert hij terug naar zijn roots, de traditionele griot-muziek. Speciaal voor Vrijstaat O. treedt hij nog eenmaal solo op, zoals hij door zijn eigen vader gevormd is: zang, vertelkunst en het bespelen van de kora.
 
 
     
 
EN VERDER ...
 
Facebook is dood. Lang leve Facebook!
 
Facebook-pagina’s, we hebben ze in alle maten gewichten… Maar less is more! Daarom stellen we trots onze nieuwe, en voortaan enige, fanpagina voor. Met audio- en video-fragmenten, de laatste nieuwtjes en ook plaats voor je eigen mening. Maak jezelf fan op www.facebook.com/vrijstaato.
 
Dansers gezocht
 
Van 1 tot 4 juli organiseert Vrijstaat O. de tweede editie van Dansand!, het festival voor hedendaagse dans op het strand. Voor het creatieproject ‘In de ogen van de zee’ van Christine De Smedt en Mette Edvardsen zoeken we minimum 60 niet-professionele dansers. De vereisten zijn simpel: minimum 16 jaar, een goede dosis energie en uiteraard… liefde voor het strand! Meer info hierover vind je op onze website...
 
 
 
contact: 059 / 26.51.27 | info@vrijstaat-o.be | www.vrijstaat-o.be
 
    Links
 
    Mijn gegevens
  Deze nieuwsbrief is verzonden aan {$email} ter informatie over ons programma. Je kan zelf je gegevens aanpassen (als je bv. deze e-mail liever op een ander adres ontvangt) of je uitschrijven.
    Vrijstaat O.
  'Vrijstaat O. is een erkend kunstencentrum in Oostende en wordt structureel ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Oostende.
Met dank aan onze partners: Nationale Loterij, De Morgen, Klara en De Lijn.